Termeni și condiții de utilizare website

 

I. Despre noi

Serviciul este oferit de Sercom Pro Avantaj S.R.L. cu sediul in Șcheia, str. Agronomului nr. 78, Jud. Suceava, ROMÂNIA , inmatriculata in Registrul comertului sub nr. J33/1788/2017, avand cod unic de inregistrare RO 38394050 denumita in cele ce urmeaza Societatea sau Sercom.

Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:

– prin posta la adresa de corespondenta: Șcheia, str. Agronomului nr. 78, Jud. Suceava, ROMÂNIA.

– prin e-mail la urmatoarele adrese:

contact@sercomelectric.ro – pentru intrebari referitoare la procedura de plasare a comenzilor, metode de plata, metode de livrare, cereri, returnari, initiere colaborari si parteneriate, etc.

– prin telefon la numarul: +40 754 390 140

 

II. Despre www.sercomelectric.ro

www.sercomelectric.ro este un website de prezentare cu serviciu de e-commerce, care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor listate si afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site sau telefon.

 

III. Proprietatea intelectuala

Cumparatorul a luat la cunostinta faptul ca, in tot sau in parte, marcile produselor ce fac obiectul prezentului document sunt in proprietatea Societatii, acesta din urma detinand un drept de distributie exclusiva si se obliga sa nu uzurpeze in orice mod aceste drepturi de proprietatea intelectuala, protejate de legea civila si legea penala.

Cumparatorul se obliga si se angajeaza in mod irevocabil fata de Sercom Electric sa nu utilizeze fara drept si in lipsa acordului scris al acestuia, marcile produselor ce fac obiectul prezentului document, Societatea avand asupra acestora drepturi de proprietate intelectuala exclusive, inregistrate si protejate potrivit legii. In situatia incalcarii acestei clauze, cumparatorul va fi direct raspunzator pentru pagubele pricinuite Societatii, urmand sa-i plateasca acesteia daune interese.

Continutul si designul www.sercomelectric.ro, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin e-mail sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), apartin Societatii si/sau colaboratorilor sai – acolo unde acest lucru este specificat in mod expres (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele www.sercomelectric.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea Societatii.

Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci, logo-uri sau alte informatii protejate de legea copyright-ului (inclusive imagini, texte, interfete, formulare) ale www.sercomelectric.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea Societatii.

Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hyperlink-urilor catre pagina de index a www.sercomelectric.ro, atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul www.sercomelectric.ro intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice sau marci ca parte a hyperlink-urilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea Societatii.

 

IV. Inregistrarea ca utilizator

Site-ul www.sercomelectric.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletter-ului www.sercomelectric.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a www.sercomelectric.ro si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate.

Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile www.sercomelectric.ro.

Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.

Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele www.sercomelectric.ro numai cu incuviintarea si ajutorul unui parinte sau tutore.

www.sercomelectric.ro isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlink-uri sau de a refuza vanzarea de produse la propria sa discretie.

 

V. Datele personale

Prin inregistrarea ca utilizator al www.sercomelectric.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de e-mail, data nasterii, dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.sercomelectric.ro. De asemenea, pentru a va abona la newsletter-ul sau alertele www.sercomelectric.ro va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida, precum si alte date legate de dvs. Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de www.sercomelectric.ro, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs.

Persoana fizica care reprezinta cumparatorul persoana juridica declara ca este de acord si isi exprima in mod expres consimtamantul ca datele sale cu caracter personal sa fie prelucrate in sistemul propriu de date al Societatii, pentru interes legitim propriu, inclusiv cele avand functie de identificare, fara a dezvalui publicului, conform prevederilor legislatiei pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Dispuneti de toate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 si de Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, astfel: dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul la stergerea datelor, dreptul la restrictionarea prelucrarii, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul la opozitie, dreptul de a sesiza instanta de judecata. Puteti revoca oricand pentru viitor consimtamantul privind solicitarea newsletterului prin clik pe link-ul de dezabonare corespunzator dintr-un newsletter sau prin trimiterea unui mesaj la adresa de e-mail contact@sercomelectric.ro. De asemenea, pentru viitor, aveti posibilitatea de a va exprima consimtamantul in vederea pastrarii sau stergerii datelor dumneavoastra cu caracter personal din evidentele noastre, conform legii.

 

VI. Receptia si acceptarea marfurilor

Cumparatorul va emite comanda in timp util, mentionand toate elementele de identificare a marfurilor care vor fi ridicate cu mijloace de transport ale cumparatorului, pe cheltuiala sa, de la punctele de depozitare ale www.sercomelectric.ro. In cazul in care marfa, prin exceptie, va fi livrata altfel, cumparatorul are obligatia ca in comanda ferma transmisa catre acesta, semnata si stampilata, sa mentioneze locatia unde marfa va fi livrata.

De asemenea, Cumparatorul are obligatia de a transmite catre www.sercomelectric.ro toate elementele de identificare a delegatului, pentru ca acesta sa poata receptiona marfurile. www.sercomelectric.ro isi rezerva dreptul de a nu livra comenzile confirmate, daca Cumparatorul nu a transmis, in scris, elementele de identificare ale delegatului sau.

Totodata, Cumparatorul este obligat sa notifice www.sercomelectric.ro cu privire la persoana sau persoanele imputernicite sa receptioneze, sa semneze si sa stampileze facturile fiscale/avizele de insotire a marfii. Persoana care va semna de primirea facturilor fiscale se obliga sa-si completeze in documentul fiscal toate datele de identificare, in clar, corect si lizibil.

Receptia marfurilor se va face concomitent cu livrarea, prin semnarea de catre Cumparator sau delegatul acestuia a documentelor de insotire a marfii emise de www.sercomelectric.ro (factura fiscala).

Societatea garanteaza pentru calitatea produselor la predare si nu raspunde de eventualele deficiente aparute dupa predarea acestora, ca urmare a manipularii sau utilizarii necorespunzatoare a produselor.

Marfa ramane in proprietatea Societatii pana la achitarea integrala a acesteia. In caz de neplata in termenul specificat in prezentul contract si in documentatia fiscala emisa (factura fiscala), Sercom Pro Avantaj S.R.L. detine drepturi exclusive de proprietate a produselor ce sunt puse la dispozitia Cumparatorului si totodata are posibilitatea de a ridica produsele, Cumparatorul fiind obligat sa permita Societatii accesul in spatiile de depozitare a acestora.

 

VII. Procedura de cumparare

Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe www.sercomelectric.ro este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:

– identificarea si alegerea produselor;

– inregistrarea dvs. ca utilizator al www.sercomelectric.ro;

– efectuarea platii produselor;

Plata se efectueaza online sau prin transfer bancar/ordin de plata, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus, pretul livrarii si, daca este cazul, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile OUG 5/2015.

– livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita, daca este cazul, de certificatul de garantie, de certificatul cu privire la service-ul post-vanzare asigurat de catre producator/importator/distribuitor si/sau alte certificate daca este cazul.

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe www.sercomelectric.ro, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care Site-ul isi deruleaza operatiunile.

 

VIII. Cum cumpar

VIII.1. Preturile

Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe www.sercomelectric.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA (taxa pe valoare adaugata de 19%, valabila in Romania). Preturile finale de cumparare pot fi preturi sugerate de catre producatori sau furnizori sau pot fi estimate in functie de preturile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada.

 

VIII.2. Metode de plata

Metoda de plata este stabilita conform contractului semnat intre parti. Acestea pot fi plata ramburs, plata cu cardul online sau plata OP.

 

VIII.2.1. Cum cumpar si platesc produse de pe site-ul www.sercomelectric.ro prin transfer bancar/ordin de plata?

Puteti cumpara produse prin www.sercomelectric.ro urmand 3 pasi:

a. Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati si apasati “Adauga in cos”;

b. Introduceti/confirmati datele dvs. personale.

Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dvs. Va rugam sa completati corect formularul si sa indicati persoanele catre care se face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail este foarte importanta in acest sens, deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda. Mai mult de atat, Societatea nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dvs.

Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, indicati acest lucru prin debifarea optiunii. Adresa pentru livrare este aceeasi cu adresa de facturare de la sfarsitul formularului. Alegeti metoda dorita de plata si confirmati datele alegand “Finalizare comanda”. Daca adresa de livrare sau adresa de facturare sau ambele adrese nu sunt aceleasi cu adresele pe care le aveti inregistrate in contul de utilizator de pe Site, inainte de a trece la urmatorul pas din procesul de plasare a comenzii, introduceti adresele de facturare si/sau de livrare valabile pentru comanda respectiva. Daca ati ales metoda de plata transfer bancar/ordin de plata, veti primi prin e-mail o factura cu toate datele privitoare la comanda dvs., urmatorul pas fiind efectuarea platii in cel mai scurt termen. In procesul efectuarii platii prin transfer bancar/ordin de plata, trebuie sa mentionati la sectiunea Detalii de plata a ordinului de plata, numarul facturii primite prin e-mail, care reprezinta confirmarea comenzii plasate. Dupa efectuarea platii prin transfer bancar/ordin de plata, va rugam sa ne trimiteti o confirmare de plata la adresa contact@www.sercomelectric.ro, in maximum 24 de ore.

Cumparatorul isi asuma obligatia de a suporta o penalizare de 1% din valoarea ramasa neachitata, pentru fiecare luna de intarziere la plata facturilor. Penalitatile pot fi calculate si facturate lunar. Partile sunt de acord ca valoarea penalitatilor sa poata depasi debitul principal.

Societatea isi rezerva dreptul de a pretinde daune moratorii sau compensatorii ca urmare a intarzierii platii.

In caz de neplata a facturii/facturilor la termenul scadent, Elbi isi rezerva dreptul de a nu mai furniza produse Cumparatorului decat cu plata anticipata sau cu plata in numerar la data si momentul preluarii comenzii.

 

IX. Descrierea si returnarea produselor

www.sercomelectric.ro depune toate eforturile pentru a fi cat se poate de precis. Cu toate acestea, www.sercomelectric.ro nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete, curente sau fara erori. Daca Cumparatorul, la preluarea produselor, constata abateri calitative determinate de vicii aparente sau vicii ascunse sau de alte cauze generate din neglijenta Societatii, are dreptul sa reclame defectiunile constatate.

Cumparatorul are dreptul sa reclame viciile ascunse ale acestora. Reclamatia va fi facuta in termen de maxim 30 de zile de la preluarea marfii prin indicarea produselor reclamate. Produsele care fac obiectul sesizarii vor fi pastrate in depozitul Cumparatorului pe o perioada de 15 zile de la data intrarii reclamatiei, la dispozitia www.sercomelectric.ro, timp in care acesta din urma se angajeaza sa solutioneze incidentul.

In cazul in care intelegeti sa valorificati acest drept, in calitate de cumparator, persoana juridica, aveti urmatoarele obligatii:

– de a returna produsul cumparat, in ambalajul original, nedeteriorat, pe cheltuiala dvs.

– de a returna produsul cumparat in stare de functionare, nedeteriorat, in starea in care v-a fost livrat.

 

X. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut, trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale, nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de spam. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false. www.sercomelectric.ro isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut.

www.sercomelectric.ro are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site. www.sercomelectric.ro nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru niciunul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe Site.

www.sercomelectric.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.

 

XI. Forta majora

Societatea, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre www.sercomelectric.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nicio intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa www.sercomelectric.ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la www.sercomelectric.ro, lipsa functionarii conexiunii la Internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele www.sercomelectric.ro, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.

 

XII. Publicitatea

Societatea poate afisa in paginile sale reclame la produsele din oferta sa, precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea www.sercomelectric.ro si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de Confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.

 

XIII. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejarea proprietatii intelectuale

Societatea respecta dreptul la proprietatea intelectuala apartinand tertilor. Daca ati observat ca site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de e-mail contact@www.sercomelectric.ro sau sa ne contactati la numerele de fax si telefon, sau la adresa de corespondenta, afisate la capitolul Despre noi din prezentul document.

 

XIV. Legislatia aplicabila

Serviciile oferite de Societate prin intermediul www.sercomelectric.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, OUG 5/2015.

Termenii si Conditiile aplicabile www.sercomelectric.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul www.sercomelectric.ro. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoreasti competente.

 

XV. Prezentarea ofertei

Societatea isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul www.sercomelectric.ro, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul www.sercomelectric.ro au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul www.sercomelectric.ro au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.

 

XVI. Litigii

Eventualele litigii avand ca obiect executarea prestatiilor, care ar putea aparea intre parti si care nu vor fi solutionate pe cale amiabila, se vor solutiona de catre instantele competente.

Clauzele cuprinse in acest document se completeaza cu prevederile Codului Civil privitoare la raspunderea partilor pentru neindeplinirea obligatiilor ce revin potrivit legii. Partile se obliga sa-si aduca la cunostinta reciproc orice modificare privind denumirea, sediul social, conturile bancare, fuziuni, divizare, reorganizare judiciara, faliment, precum si orice alta schimbare in statutul juridic, de natura sa influenteze raporturile lor comerciale.

 

XVII. Alte dispozitii

In cazul aparitiei unui litigiu, in masura in care Cumparatorul intarzie la plata si nu exista un instrument la plata lasat de cumparator drept garantie, se considera o creanta certa, lichida si exigibila in conditiile ordonantei de plata, putand fii aplicabile chiar daca la baza exista doar emiterea facturii fiscale semnate de primire, confirmat de posta sau de curierat de primire, de unul dintre delegatii cumparatorului fara sa fie stampilata factura fiscala, indiferent de functia sau pozitia celui care a semnat documentul fiscal, din cadrul societatii beneficiare.